:)

Va hos Eco själv i fredags med världens bästa brorsa och världens finaste fredrik :D
Longerade honom och han skötte sig väldigt bra. Började i vänster varv eftersom han varit envis med att inte vilja pringa så mkt i det varvet när han varit lös. Han va pigg och for omkring, han fick även göra travökningar på långsidan då jag sprang med honom och de va inte illa det, han skota på med bakbenen ordentligt utan att byta till galopp :D efter en stund travade han lugnt med sänkt huve så bytte jag varv. Då hade han fått ur sig det mesta och travade på i en lugn och avslappnad takt, lät honom göra det några varv, sen tog i en kort prommis ute o då va han hur snäll o go som helst :)
Gick bakom mig med sänkt huve på hyvffsat långt grimmskaft utan att försöka busa, kände mig jättenöjd och stolt <3

Söndags o måndags va vi båda där, promenérade runt lite här o var där man såg nåt, då det va kolsvart ute :P
Lät honom springa av sig i bushuset med. På söndagen så for han omkring som en tok, han fick för sig att han skulle rejsa i det motsatta varvet som vi ville. Vi motade honom med spö, men han for förbi som en raket med svansen i vädret o tyckte han va jätterolig :P sen va han nöjd och inte lika kaxig längre med en mindre bra kondis! :´D

Idag gick det hur bra som helst, han va otroigt snäll. Dock så upptäckte vi att han har fått nån sorts foderknutor samt lite klåda på kroppen. Förmodligen eftersom det blivit sånt hastigt miljöbyte med ökat foder o allt. Blir de mer så ska vi minska, men hellre att man kan minska fodret än att försöka öka och dessutom betala och ändå bli anklagad för stöld. Han e iaf superfin i hullet och har ALLDRIG varit så blank i pälsen som nu, han har heller aldrig varit så pigg och glad heller. De här skulle de andra puckona på förra stället se, de som minnsan va så "duktiga" på foder, och verkligen visste hur mkt de skulle ha, pff jo tjena! De tyckte tillome Eco va så tråkig o lat, tacka fan för de när han fick för lite foder! 
Vi longerade iaf honom i ridhuset, där det va en annan häst som blev riden, men ändå va han avslappnad o jättesnäll. De va bara när den hästen travade som han trodde han skulle trava med o inte fick de som han blev lite stressad. Men sen förstod han att han inte skulle göra som den andra o då va det lugnt igen :)
Han va iaf jättesnäll, bortsett från lite cp ryck, så kom de in 2 hästar till, o han tittade bara men inget fjant :)
Så gick vi uti mörkret och det va inte heller några problem, helt lugn.
Kollade hovarna i gången och släppte in honom i boxen, proppade i han massa morötter med :)


Ännu en bra dag :)

Idag va han väldigt trevli, ger mig f*n på att han minns va som hände i måndags :P
När mamma gick in i hagen så va han borta :O Så tittade hon runt, och såg något knasigt vitt mot en mörk bakgrund. De va ju Eco som gömt sig bakom en gran hahha!
Så snackade hon lite med honom, och då fick han nåt tokryck och kom galopperande till henne :D
Så tog vi ut honom och gick en kort prommis runt ridhuset bland massa enorma halmbalar, in i ridhuset, där det även va en annan häst, några varv samt över några bommar, ut igen och in i bushuset. Där levde han rövare minsann!
dessutom såg vi att han e "högerhänt", ville absolut springa i höger varv, och krånglade när man motade honom i vänster + att han ville ha höger galopp i vänster varv. Så de blir till o bygga upp den vänstra sidan lite försiktigt när vi longerar :)
Sen ställde vi honom i gången mittemot den andra hästen och borstade och han va så snäll så. Killen som jobbade i stallet trodde han skulle bli rädd för kärran som han lastat full med höpåsar så han ville först inte köra förbi. Men jag sa att de finns inte mkt Eco e rädd för, snarar att han vill äta allt som finns där.
Då gick han förbi och Eco efter med öppen mun så långt ha nådde :'D



















Transporterna och containern ser han ju hela dagen där bakom, idag när vi gick förbi där så va dom jäääätteläskiga som om han aldrig sett dom förr! mupp.... :P


Schema

Veckoschema för Eco :)

Måndag: Prommis/longering/lösträning + prommis
Tisdag: Ej där, då får han smälta det han varit med om :)
Onsdag: Prommis/longering/lösträning + prommis
Torsdag: Mamma e där, longering/lösträning + prommis
Lördag: Ej där, --"--
Söndag: Prommis/longering/lösträning + prommis

I detta tränar vi alltid på respekten och undergivenhet, och visa att han e lägst i "flocken"
Inte så varierande, men så ere när man inte kan rida än, kommer också att löshoppa med några andra :)


735628 lussebullar

Nu e de klara :D




de till höger va dom första, glömde bort tiden..... :P


lussebullar :D

bakar lussebullar, massamassa :D


fuuling

Nu börjar Eco testa:P Han får tillräckligt med foder, så har han fått flytta till en större hage i en skogsdunge så han får klättra o så.
När vi gick in i hagen och skulle hämta honom så bet han tag i mammas jacka, sa till han på skarpen så gick jag emot honom och sa att han skulle backa, så stegrade han sig mot mig! Jag gick emot honom så vart han skraj och väjde, så fick jag in en ordentlig träff med lädergrimmskaften på han rumpa och han blev så paff så han bara for iväg! HAHA tänkte;  jäkla skitunge, där fick du allt!
sen stod han där längst bort i hagen och skämdes ordentligt en bra stund. Mamma gick o hämtade honom i bara grimman och han va som ett ljus. Snacka om att han skämdes! :D
De e så härligt att kunna disiplinera och utan att hästen blir rädd, utan accepterar det och lär sig av det, för det va precis vad han gjorde.
Att jag jagade bort honom va inget han hade förväntat sig :P
Efter den lilla intrigen va han som ett ljus ut ur hagen och inne i bushuset, väldigt snäll o undergiven men glad precis som man vill att det ska va:)
Så tog vi en prommis, jag och mamma med varsit grimmskaft på varsin sida så man absolut inte kan tappa honom + att det blir som 2 tyglar så vänjer han sig vid det, han gick faktist i form och arbetade med ryggen, frustade och gick o mös.
Men han kunde ändå inte låta bli att moppsa, så min fick hålla ögona på han hela tiden så han inte bet en, då fick han på moppo!
I slutet på promenaden så va han sååå snäll och följde en som en hund, han insåg nog att han bara får skit om han bråkar så vi har lyckats för idag iaf!
Vi släppte in honom i hagen, då han självklart ville följa med ut igen :P
Sen gick vi o fikade, mjuk pepparkaka/sockerkaka med te, muumms :) Efter det gick vi tillbaka till honom för o borsta o kratsa hovarna, då va han totalt slut, sa varken bu eller bä. Satte på honom grimmskaftet då mamma höll i honom och jag borstade. Han pillade snällt och försiktigt på hennes jacka o nosade, orkade eller vågade inte mer, han va så gullig
Man blir så nöjd efter såna här bra dagar så man vill inte åka därifrån!


bilder nya stallet






























:D

Idag va vi hos Eco. Va man känner sig lost när man inte hjälper till och jobbar i stallet när man e van vid det :P Åker bara dit och borstar o promenerar med honom :P
Idag va det debut för Eco i "bushuset" o jisses va han tyckte det va kul! :D
Sprang runt o runt varv på var, rullade sig, bockade, hoppade o studsade och sen förståss så skulle han va med oss, men vi motade bort honom vilket han inte fattar, men accepterar det ändå :P
det va underbart att se!


bilder

sista longeringen och promenaden i förra stallet!








Hah tagen på bar gärning! :P




Cool?

Hmm det fanns en gång då Eco va cool, lugn, åsna... you name it!
Det va DÅ det! Han e CRAZY :D
Nu blire Cesar på denna häst hädan efter!
Vad hände med alla mysiga stunder i hagen då man borstade honom, kratsade hovarna och myste i hagen? :P
MEN nu har jag den där eldiga hingsten jag drömt om sen jag slutade rida Annuncio!
<3


Eco om några år hoppas jag :D


RSS 2.0