\o/

Idag va vi och kollade på det andra stallet. Det va inget lyxstall direkt, men därav det bra priset. Det viktigaste är ju att han har det bra, och det kommer han få!
Han ska få en stor kuperad ha´ge, med el i staketet så han inte sticker, sen så ska han få en 4 årig valackkompis som va i Ecos storlek, stor box med halm, fint torrt hösilage som är taget på gården, samt enormt stor sommarhage sen när det är dags. För oss alla så finns det iaf varmvatten, skåp och sadelhängare,
bra luft i stallet = de har satt in avfuktare, stor fin ridbana där vi kan släppa honom, härliga skogsvägar, samt gångavstånd ett ridhus där vi förhoppningsvis kan släppa honom med :)
Saknas mest: toalett! Men de gäller ju bara att komma ihåg att alltid ha en toarulle i skåpet, i nödfall :P

Men som sagt, hästen före sin egen bekvämlighet :)
Något som är riktigt bra med är att jag förmodligen kan åka till stallet från danderyd och då går det fort.

Blev sugen på att fläta honom idag så jag gjorde det, det vart han riktigt snygg i :D tycker jag iaf ;P
Den första pajjade han, så jag gjorde om och då kunde vi gå ut och allt så han va riktigt snygg.
Satte på schabrak, longergjord, träns med nosgrimma, delta och grimmskaft i bettet samt inspänningstyglar, sista hålet så det inte gjorde nån inverkan.
Det var första ggn vi satte på honom nosgrimma och ledde honom med inverkan på bettet samt med inspänningstyglar på.
Först fattade han ingeting, "tyglarna tog emot så då måste man ju stanna, varför vill ni att jag ska gåå?!"
Sen gick han bara och tuggade och såg mest förbryllad ut så det va lyckat :)

 


mkt myror i benen idag så han inte klunde stå stilla :P


wohooo

Imorrn kl 10 är vi och kollar på det nya stallet :D vill dit *hoppas det är bra*
De har tillome en extra lång ridbana då de har tränat tornespel där, det som jag vill göra<3


min riddarhäst ;D


Nytt stall :D

Eftersom han har för liten hage, ingen kompis, kort utevistelse, dålig luft i stallet = han varit sjuk i 2 månader, får inte ha han lös i ridhuset så vi ka  inte löshoppa = han får aldrig springa på rakt spår osm han behöver, där vi har honom lös är som en rund manege med ett jätteäckligt underlag som dammar massor så förutsättningarna är inge bra.. och så har de dåliga staket så han får inte gå där på sommarbete..
Samt att de andra är rädda för honom då han är hingst, fegisar... han e så jäkla snäll, snällare  och mer väluppfostrad än deras vallackar och ston :S
Så på söndag ska vi åka o kolla på ett annat stall där vi faktist redan är välkommna, ska bli skitkul :D


busen <3


enviis

Igår va han väldigt trotsig, skulle testa hela tiden. så jag fösökte va så konsekvent som möjligt för att han ska förstå nån ggn utan att man måste säga till honom på skarpen. meeeeeeen va hjälpte de :P
Han tar gärna stryk bara han får sätta sina gaddar i ens arm! hahah orka :P
Aja efter lite flum in och ut ur hagen med honom, (mockade där alltså), hämta kvistar i skogen, lite spring i ridhuset så ställde jag honom i spolspiltan och borstade honom, vilket han inte har riktigt lust med, så där skulle han jävlas lite mer.
 Skönt att han inte har skor, låte så jävligt när de skrapar i marken, men försöker få han att sluta iaf. vill att han ska stå där snäll som ett ljus så jag kan rykta honom lääänge, de e ju så mysigt :) men de tycker ju inte han.. :'/

Så ville han klia sig trodde jag så jag satte på grimmskaftet och knäppte loss, så såg de ut som om han skulle klia sig och jag hjälpte till, så nockade han mig hårt som bara den, så jag fick ont i huvet, suuck!
Då tappade jag faktist tålamodet, kände mig som en skogstokig morsa och fick in en smäll på sidan av mulen med handflatan så det lät högt, de va faktist skönt att få ur sig de, han  hade ju fan misshandlat mig under hela vistelsen med honom under den fina onsdags eftermiddagen :P
Han stod som ett ljus en stund efter det, men så börjades det igen :P
Så kammade jag igenom hans pannlugg med fingrarna och pälsglans vilket han icke skulle va med på och gjorde sig så hög som möjligt, men jag envisades och vägrade ge upp. Till slute efter några tappra utbrytningsförsök så sänkte han huvet och såg totalt NEDBRUTEN ut, har aldrig sett nån häst se så förstörd ut nånsin :P
Vart riktigt full i skratt, jag vann! :D:P
Sen kunde jag leda honom i grimmskaft bakom mig och han hade sänkt huve, rörde inte en min :)
Såg så himla nöjd och glad ut i sin box sen :P
Som förresten ser ut som en lekhage med : höpåse, morotsslicksten, gummiboll, grangrenar + att han  står på halm så det finns alltid nåt att göra :)
Hagen likaså.


skrutten :)

Har bara varit hos Eco 2 dagar/vecka de senaste 2 veckorna vilket har käns skit.. Han behöver så mkt mer när han inte har nån bra hage och kompis att vara med.. men mamma har varit där iaf och han e så himla duktig i hanteringen nu. det går frammåt hela tiden och han visar så mkt respekt och tillgivenhet som vi vill uppnå. Man får ne sån underbar kontakt med honom. När jag springer med honom i bushuset så kan man titta honom rakt i ögonen och tala med honom, så ser han på en så vänligt som om han förstår, samtidgt som han håller samma takt som en.
dock så har vi märkt att han ofta e varm i bakhovarna.. har dragit vår egen slutsats att han får för ojämn "motion". eftersom han står hela dagarna i hagen, och sne kommer in och ska stå i boxen så får han inte det han behöver, och då när vi kommer och pysslar med honom så blir han som lite överansträng.. Så när vi ändå ska leta ett annat ställe till sommarbetet så ska vi även försöka hitta ett med lösdrift som han kan gå kvar i även till hösten. Det känns bra för det är något han behöver, att få "va häst" innan han ska ridas in :)

min lilla prins :) <3


alla <3 dag :)

Iår har det varit helt underbart, jag fick åka till min häst på min fördelsedag och jag fick åka till min häst på alla hjärtans dag. Hur underbart är inte det :D nåt som man bara kunnat drömma om är nu min verklighet :')
Nu börjar han ju bli vackrare iaf, inte lika mkt raggig unhäst :P
















bäver.. :P
















Min prins <3

Idag va han bara helt underbar! :D
Han va gaaalet pigg och ville bara göra som han tyckte.. men de ville inte jag och då blidde det ett antal krockar :P
Släppte honom i skogshagen så han fick rusa av sig ordentligt och det gjorde han, ordentligt...  såå svettig men med en vacker resning och näsborrarna sutvidgade som en drake, om han kunde spruta eld så skulle han ha gjort det :P
Idag fick jag verkligen visa vem som bestämde och det gick super!
Han muckade massor och skulle gå ut ur hagen hela tiden när jag ledde honom, envisades med att han skulle bestämma när och vart han sskulle gå, men där satte jag stopp, aldrig!
Så jag hade lädergrimskaftet med kedja samt ponnysmälla i högsta hugg som jag fick klatcha till honom med ofta då han skulle gå på en, sticka, stegra, bitas och allmänt bara BRÅKA, så jäkla bitter :P
Så han fick smaka på en del, vilket han tyvärr gjorden sig förtjänt av, men enbart så att det lät högt och inte kändes så värst mkt. Ett tillfälle försökte han totalt ta över genom att dra före så jag nästan blev släpad, så rätade jag upp mig och ryckte i skaftet, då skulle han stegra och fösöka gå över mig, men never!
Så jag gick mot honom och tryckte handen + hela min vikt på honom för att bli så starlk jag bara kunde vilket fick honom att nästan ramla åt sidan då han blev så snopen!
För mig va det en seger eftersom han fikc veta att så gör man bara inte, och jag är också en stark individ som han ska respektera för då e allt lugnt. Kände att det gick så j*vla bra för jag kände respekten från han sida, de va så skönt. Sen tog vi en prommis snabbt till ridhuset, då han egentligen ville hem, så då bråkades det med, men samma där använde jag mig av det jag hade och vann respekten, och de e så härligt  när man kan använda kroppen utan att komma till skada.
Gick sen in i bushuset där han rullade sig, maassoooor! och fyyy va han såg ut.. jisses...
Hna fick iaf "avsluta" sig själv där inne så de inte blir nå träningsverk mm.. :)
Sen fick han ta sig tid att vänta på att bli borstad ute och gå bakom mig, vilket han klarade sen efter lite diskutioner, sne såh han sååå nöjd och glad ut :)

Slutsatsen av detta är att man kan använda diciplin på honom och det finns inga agressioner tillbaka som jag trott att det ska komma eftersom han va så illa hanterad dvs inget alls av uppfödarn. Men vi har byggt upp förtroende för varandra och bestämdhet, och en jäkla massa envis het finns hos honom, men hos mig med, och jag ger mig aldrig, det blir han som får göra det, annars blir det kastrering vilket e en sista utväg :)
Nu e det bara att köra på men en mer bestämd uppfostran så känns det som att han kommer att bli så som jag och mamma vill att han ska bli, en bra allrondhest utan några större begränsningar i vare sig ridning och hantering.

Jag älskar dig Eco <3



Hurraaa ;D

I morgen fyller jag åååår! Grattis till mig :D

Det finns ju inget härligare och underbarare än att få åka till sin EGNA häst på ens födelsedag, det slår allt!
det är LYCKA!<3
meeeeeen först måste jag jobba.. jag som blivi sjuk med.. tråååk

Sen ska det bli en liten middag hemma med mamma brorsan och älskling :)
lite oxfille :P


<3 lycka <3


busen :)

Han va super måndag + söndag :)
Igår släppte vi in honom i bushuset på en ggn, tog med oss en svart pressenning med bara för att :P
Den va ju inte tt dugg läskig, man kan sl'nga den, skaka den, vika ut den, släpa den och klappa honom med den och han bara vänter rumpan till och skiter i den totalt :P
dock e det roligast när den rör på sig, då kan man följa efter och trampa och bita på den haha.
Innan vi gick ut så hade han den till och med i boxen och tramade omkring med. 
Sen tog jag em prommis med honom i skogshagen bara för han skulle på gå på lite mer kuperad mark, vilket va lite konstigt då vi bara brukar släppa honom, men han fick finna sig i det så :)
Sen hämtade jag och mamma ett träd till honom som vi la in i hagen så han skulle ha nåt att göra där :)
Blev inte mkt mer än så men han verkade nöjd iaf och stod och gäspade i gången sen.


RSS 2.0